ezt hallgatjuk mostanság

Utolsó kommentek

DOWNLOAD 7

Tagek

még több...

Közösség

lényegünk

alcohol, drugs, overdrive, noise, neon lights, party people, fashion, revolution... Can you feel it?

Így jártam anyátokkal

2008.11.04. 11:48 :: majsz

Miután vége lett a Jóbarátoknak (igazából persze sosincs vége, hisz a Jóbarátok egy még Sebestyén Balázsnál is nagyobb buddhista képződmény, ami újra és újra és újra reinkarnálódik a tévéképernyőn, pont úgy, mint a Rém rendes család), nem nagyon találtam, olyan élőszereplős helyzetkomikumra épülő sorozatot ami igazán rabul ejtett volna. Volt egy gyengécske Joey, egy két há-há, kisebb mosolyok, aztán maradtak is a kisebb mosolyok, a háhák meg úgy szép lassan eltűntek mint, ahogy a sorozat is a magyar képernyőről. Aztán egy amerikai csatorna beköltözött a magyar gulyás valóságba, és elhozta nekünk azt, amiről ennek az egésznek szólnia kéne: szórakoztatás.

 

A Comedy Centralról van szó, ami még nem tündököl valódi fényében (hiányoznak a stand up comedyk), de már ígyis betölti a funkcióját, vicces, színvonalas műsorokat ad - a magyar készítésű "Magyarok az űrben" című borzadályt most hagyjuk - melyek egy részét már eddig is néztem (family guy), másokat már elkezdtem (my name is earl), és van amit most fedeztem fel, és itt most már rátérek a tárgyra, a How I Met Your Mother-re.

A sztoriból nem lehetne bestsellert írni, de mégis ötletes egy vicceskedő sorozathoz képest : Ted, - ki egyben mesélőnk is a részek során -, 2030ban a saját gyerekeinek és ezáltal nekünk meséli el, hogyan ismerkedett össze az anyukkal, és közös barátaikkal.
Tehát 5 ember: Ted, Robin, Marshall, Lily, és Barney. Végtelenül szerethető karakterek, és ez az egyik legnagyobb erénye a HIMYM-nak. Ted átlagos srác, átlagos fizetéssel, csinos szerelme Robin pedig egy Kanadából jött, tévébemondó. Ted, Marshallal és Lilyvel él együtt egy lakásban. Marshall és Lily  jegyesek, mindketten végtelenül cukik és gügyék, nem lehet őket nem szeretni, tipikusan olyan pár, akik imádnak társasozni, hülye neveket találnak ki egymásnak (mackócuckónyuckó), még közös karaoke táncuk is van. Marshallt, Jason Segel alakítja (Forgetting Sarah Marshall), Lilyt Alyson Hannigan (Amerikai Pite furulyázós lánya). Az utolsó szereplő, az örök agglegény, és yuppie Barney (Neil Patrick Harris), őt Emmyre is jelölték az alakításáért. A történések főleg egy helyi kocsma, és a srácok közös lakása között zajlik, tipikusan helyzetkomikumra épülő sorozat, melyben mindenkinek megvan a maga szerepe - Barney képviseli a fekete humort, Marshallék pedig a debilségükkel nevetettnek meg.

A magyar Comedy Central persze még az első évadnál tart, a szinkron profi, teljesen átjön. Vicces, romantikus, megunhatatlan, több ilyen kéne.

9/10

Így jártam anyátokkal, a Comedy Centralon: H-Cs 21:00
IMDB
port.hu


 


Szólj hozzá!

Címkék: kritika sorozat film comedy how i met your mother

A bejegyzés trackback címe:

https://majsz.blog.hu/api/trackback/id/tr45749100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása