ezt hallgatjuk mostanság

Utolsó kommentek

DOWNLOAD 7

Tagek

még több...

Közösség

lényegünk

alcohol, drugs, overdrive, noise, neon lights, party people, fashion, revolution... Can you feel it?

"A dj nem művész" - még mindig van lejjebb

2009.02.06. 20:27 :: majsz

Folytatódik a kálvária, ami a dj vizsga körüli szánalommal kezdődött és most egy underground helyen történt razziával folytatódik. Őszíntén remélem viszont, hogy nem "végződik" sehol hanem ez a szar úgy ahogy van itt abbamarad...erre sajnos viszont kevés az esély.

Jogos kérdés persze, hogy ki vagy kik felelősek ezekért a történésekért. Egyszerű válasz van erre : Jeszenszky Zsolt - MAHASZ katona, a Dj Szövetség elnöke, és egyben önjelölt vadbarom. Jeszenszky mindig kikéri magának a személyeskedést vele szemben, így ettől a jövőben tartózkodok, maradjunk a tényeknél. Azzal kezdődött, hogy megalkotta a dj vizsga dolgozatát melyben a "szakma érdekében" sürgős szabályozásokat sürgetett. Ezt az egészet úgy ahogy van az általa képviselt körülbelül 500 djn kívül szinte mindenki kiröhögte, és verbálisan megkövezte Zsoltifiút, hogy ne beszéljen már ilyeneket. Ezek a médiumok főleg blogok voltak. Jeszenszky persze állítja ellene az underground szcéna szervezkedik és buzdít gyűlöletre mivel ők mind "beképzeltek és azt hiszik törvényen kívül állnak" csak mert olyan számokat játszanak amit 5-nél több ember nem ismer. aha...csak én érzem ebben az irigységet de nagyon?! anyway...


Jeszenszky Zsolt a Swung vendége. 1.rész, 2.rész

Itt tartottunk előző hét szombatáig, mikor a Monoban ellenőrzést tartott a MAHASZ és a VPOP. Igen, jól gondoljátok másolt cd-ket és nem jogtiszta mp3-akat kerestek, és találtak is. 240 ezer forintra büntették az egyik dj-t, Detective Kellyt. Teljesen véletlenül persze, ezzel párhuzamosan a Cöxpontban az APEH járt. A Monoban járt ellenőrök biztosították a dj-ket, hogy erre készüljenek fel, rendszeressé válik.

Ugye micsoda véletlen!

Jeszenszky persze kikéri magának a feltételezést, hogy ő utasított volna bárkit is, hogy underground helyeket (egyáltalán mi ez a megfogalmazás, neki már mindenki az aki nem a Juventus slágereket mixeli) ellenőrizzenek a hatóságok.
Ennek ellenére a DJ közösség felbolydult, és mindenki azt találgatja mi a legális lejátszásra és mi nem. Ez egy nagyon összetett kérdés, amiben elvileg az lenne az igazságos, hogy mindenki jól jár, és senkit se érjen sérelem, ennek ellenére a jelenlegi szabályozás úgy van megoldva, hogy ha egy dj befizet 90ezret a MAHASZnak akkor onnantól kezdve széttorentezheti a tökét, ha nem akkor vedd meg eredetibe, harmadik opció, hogy elkapnak és büntető eljárás indul ellened. Ez Magyarország 2009. Egy Európai Uniós ország. 

Az esetről nagyon sok helyen olvashattok: itt, itt, itt, és itt.

 


1 komment

Címkék: vélemény agyrém

A bejegyzés trackback címe:

https://majsz.blog.hu/api/trackback/id/tr64927304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MasterMason 2009.05.09. 18:38:18


tr.youtube.com/watch?v=xFB7k-Q7Btw

Nesze neked Mahasz és Dj szövetség!
Ez barátom a valóság ;)

Sikkasztanak a Mahasznál...Nem kevesett hanem nagyon sokat, kb mindenkinek a bevételét!
süti beállítások módosítása