ezt hallgatjuk mostanság

Utolsó kommentek

DOWNLOAD 7

Tagek

még több...

Közösség

lényegünk

alcohol, drugs, overdrive, noise, neon lights, party people, fashion, revolution... Can you feel it?

"A street art az utóbbi években szárnyal!" - Ciah-Ciah interjú

2009.03.19. 19:05 :: majsz

Kikerült a Ciah-Ciah interjúm a stereostatic.hu-ra! Ciah egy lengyel street artos srác akinek művei szinte az egész világon ki voltak már állítva. katt a képre az interjúért!

update: mivel a stereostatic financiális okok miatt már nem üzemel ezért az interjút mostantól itt olvashatjátok.
 

 


 

Akik szoktak galériákat látogatni észrevehették az utóbbi években, azt, hogy ami eddig csak az utcákon volt látható az kezd begyűrűzni a kiállítótermek falaira is. Ez persze megosztja a street artban tevékenykedő művészeket, de az biztos, hogy a folyamat visszafordíthatatlan, elfogadott lett valamilyen szinten az ami pont az elfogadás ellen küzdött. Ciah-Ciah aki szintén részese ennek a művészi körnek mesélt nekem egy rövid interjúban magáról és munkájáról. A lengyel srác megőrül a koponyákért és a piramisokért, bejárta az egész világot és, ha épp nem falakra pingál, akkor saját DIY (do it yourself) projectjét osztja meg a nagyérdeművel, aminek mi is részesei lehetünk, ha van elég tehetségünk.  Ez már a flickr generáció, ahol a művészek a képmegosztókon ismerkednek és teszik közzé épp melyik galériába van kiállításuk.

 

Mesélj min munkálkodsz mostanában?

Elég hideg van mostanában Közép-Európában (nevet), szóval jelenleg a papír-játék projectemre koncentrálok a PYRA:MI[N]DS-ra, valamint egyedi műanyag figurákat készítek, rajzolok/festek általában. A falaknak várniuk kell, amíg el nem áll végleg a sok eső és hó. Ezen kívül egy nagyobb projecten is dolgozok…de ez maradjon még egy kicsit az én titkom. 

 

Nagyon szereted a piramisokat és a koponyákat, fel is használod őket a munkáidban, de egy csomó „cuki” karakter is része a művészetednek. Mik az inspirációid?

Főleg új kreatív emberek megismerése inspirál és a velük való közös munka. A karaktereim sima matricákról vannak, igazából most már tudom, mennyi mindent kell még tanulnom szóval csak megyek előre. Annyi nagyszerű embert ismertem meg az elmúlt években, ismerek meg most is, és valószínűleg fogok a jövőben. Több mint boldoggá tesz ez, és inspirál, hogy menjek tovább és csináljam amit csinálok.

 

Mi a személyes véleményed a street art helyzetéről Közép-Európában, és konkrétan Lengyelországban ahol élsz?

A street art az utóbbi években szárnyal! Még jelenleg is masszívan fejlődik és már csak egy két lépésre vagyunk attól, hogy itt is elérje az „igazi művészet” titulust. Lengyelországban egyre több az olyan művész, akire érdemes odafigyelni, és a galériák is elkezdtek felfigyelni erre az önkifejezési módra.

 

Melyik áll közelebb a szívedhez: matrica vagy a graffiti?

A matricákkal kezdtem ’99-ben, aztán szüneteltettem egy jó pár évig. Az „újrakezdésem” megint a matricákhoz köthető, most már úgy tekintek rájuk, mint a gyökereimre, de már rég nem azt érzem, hogy: „Csak matricákat csinálok”. A matricák még mindig nagyon fontosak számomra, de már csak egy típusa a sok fajta „vászonnak”.   

 

Ismersz magyar művészeket? Esetleg dolgoztál közösen valamelyikükkel is?

Igen! MrZerot személyesen ismerem, a Meeting of Styleson találkoztunk és csináltunk egy közös „freskót” amiben Pixel Pancho (Spanyolországból) is közreműködött. De ismerek más magyarokat is a netről és a flickr-ről.

 

Kedvenc városod?

Minden egyes város tele van street arttal! Mindig mikor egy új városba megyek ragadozónak érzem magam és új falakra, matricákra és poszterekre vadászok.

 

Van valaki a művész világon belül, akire nagyon felnézel?

Túl sok is, hogy mind megnevezzem. De, hogy azért mégis mondjak valakit, talán HR Gigert tudom kiemelni, érte évekig megszállottan rajongtam.

 

Komolyabb sikereket értél el eddig.  Szinte az egész világon voltak kiállításaid, nagyon sok helyre meghívtak. Milyen céljaid vannak a jövőben, mit akarsz még mindenképp elérni?

Ki szeretném magam próbálni nagyobb méretekben, nagyon szeretnék hatalmas falakon dolgozni. Nem csak, hogy élvezetes lenne, de egy nagy változás lenne, miután évekig csak kis matricákkal dolgoztam (nevet).

 

Végezetül egy kicsit más típusú, de azért fontos kérdés az emberiség életében: Star Wars vagy A Gyűrűk Ura?

Mindkettő különleges helyet foglal el a szívemben, és része a gyerekkoromnak. De egyszerűen a fénykard akkor is királyabb mint egy varázsbot.

 

Ciah-Ciah website


 


Szólj hozzá!

Címkék: interjú art street art ciah ciah

A bejegyzés trackback címe:

https://majsz.blog.hu/api/trackback/id/tr91012548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása