ezt hallgatjuk mostanság

Utolsó kommentek

DOWNLOAD 7

Tagek

még több...

Közösség

lényegünk

alcohol, drugs, overdrive, noise, neon lights, party people, fashion, revolution... Can you feel it?

Top 5 legszomorúbb szám

2009.06.09. 09:04 :: majsz

Manapság egy jó ideig az ment mindenhol, hogy szomorú zene/ember = emo. Amiben az a slusszpoén, hogy az emo zene lehet, hogy szövegileg depresszív(?), de hangulatra semmiképp sem, sokszor igen pattogós és "party" számokat tolnak, szóval az egész bélyegezésnek nincs értelme, de voltak ennél durvább általánosítások is a történelem során (lásd: szőke nő okos nem lehet).
Ennek ellenére szomorú számok, zenék és zenekarok vannak, összegyűjtöttem a számomra 5 legszívszaggatóbb dalt, és nem nincs köztük emo.


5.) REM - Everybody Hurts

Az REM (talán) legismertebb, és egyben legszomorúbb száma. Hogy miért került csak ide az ötödik helyre? Mivel pozitív a szöveg, igazából pont az a lényege, hogy nem csak neked szar mindenkinek szokott szar lenni (pestiesen szólva: "ne rinyálj bazdmeg!")

emo faktor: 10 év fölött már nem annyira hatásos, maximum kisebb szemhéjrángatózás.


4.) Radiohead - Street Spirit
Tény a Radiohead számaival meg lehetne tölteni a listát, vagy azonnal külön listát indítani "legszomorúbb radiohead számok" kategórában. De nálam a sok versenyző közül a Street Spiritbe van a legtöbb érzelem.

emo faktor: hatása max ha temetésen megy, de azért a szíved összeszorul.

 

3.) Nine Inch Nails - Hurt
Bár van aki szerint a Johnny Cash verzió jobb, én mégis ezt preferálom több benne az érzelem. A NIN számok között gyakran találunk búskomor darabokat, de ami speciálissá teszi őket az a beleélésen túl az, hogy Trent jó adag haragot is kever sokszor bele, mondhatni kisebb családelvesztést él meg a színpadon. Hasonló hatás itt.

emo faktor: szerepel benne az önártalom szóval magas, és már telnek azok a könnyzacsik.

 

 

2.) Portishead - Roads
A Portishead se tartozik azok közé a vidáman fagyizós zenekarok közé, szóval egyértelműen felkerültek, a Roads az egyik érzelmi csúcspont a koncertjeiken Beth egyszerűen elsöprő.

emo faktor: elmorzsolunk egy két könnycseppet ezalatt az biztos.

 

1.) Adele - Hometown Glory
Szipp-szipp ehhez nemtudok kommentárt fűzni hallani kell.

emo faktor: kész. érfelvágás, és egymás válára burulva családi pityergés az eredmény.
 

 


Szólj hozzá!

Címkék: zene vélemény top

A bejegyzés trackback címe:

https://majsz.blog.hu/api/trackback/id/tr571173139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása