ezt hallgatjuk mostanság

Utolsó kommentek

DOWNLOAD 7

Tagek

még több...

Közösség

lényegünk

alcohol, drugs, overdrive, noise, neon lights, party people, fashion, revolution... Can you feel it?

A piros-fekete cyber múlt - Virtual Boy

2009.06.19. 23:27 :: majsz

Már nem emlékszem melyik Schwarzenegger filmben volt az a jelenet mikor a srácok sorba álltak egy ilyen fejre akasztható videogame 3-D élményért, de emlékszem gyerekként reméltem egyszer nekem is részem lehet benne.
És volt is hasonlóra kisérlet csak hozzám és úgy általába Japánon és az USA-n kivéve senkihez nem jutott el a szerkezet, nevezetesen a Nintendo által összehozott Virtual Boy.



Alapötlet: Egy gigaszemüveg benne 3D hatást nyújtó játékok, és máris úgy érzi az ember, hogy 2095-öt írunk nem pedig '95-öt. Az ötlet valóban jó a megvalósítás már nem éppen, elvégre a fejre nem lehet csatolni így aztán asztalon kell tartani így meg ugye kisebb a feeling, azon kívül retek drága volt, megfizetethetlen a szülők számára. Talán a konzolra készült játékok száma mutatja mennyire oltári nagy bukás volt a Virtual Boy, összesen 23 játék jelent meg rá és ebben benne vannak a csak japánban kiadott darabok is.
Arról nem is beszélve, hogy ezek a játékok nem is voltak túl érdekesek, főleg sport játékok voltak. 1 év kellett ahhoz, hogy leállítsák a gyártást és örökre elfelejtsük a VB-t.

Mégse kell teljesen kitörölnünk az emlékezetünkből ezt a nagy bukással járó kis próbálkozást, mivel a bája máig megvan annak, hogy ránézünk és azt gondoljuk: "Igen 10 éve ez jelentette a jövőt...legalábbis azt hittük"

 


Szólj hozzá!

Címkék: vélemény game japán

A bejegyzés trackback címe:

https://majsz.blog.hu/api/trackback/id/tr701196301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása