ezt hallgatjuk mostanság

Utolsó kommentek

DOWNLOAD 7

Tagek

még több...

Közösség

lényegünk

alcohol, drugs, overdrive, noise, neon lights, party people, fashion, revolution... Can you feel it?

Fiús lányok és lányos fiúk - E talk Top 2009

2009.12.30. 21:47 :: majsz

Különleges alkalom ez minden listát összeállító egyénnek szerte a világon, hisz nem csak évet hanem évtizedet is zárunk. Ennek ellenére itt nem lesz decade elemzés, megelégszünk a 2009-el.



Sűrű egy év volt ez, főleg zenében, amiről szólt ez a 10 esztendő az csak kicsúcsosodott a végére. Láttunk lányos electropop harcot, és új stílusok törtek mainstreames magasságokba. Node lássuk a személyes kedvenceinket akik megérdemlik a "best of" jelzőt. Tovább.


 Top 5 album

 

5.) The Prodigy - Invaders Must Die

Akik már leírták a The Prodigyt, azoknak mutatta meg igazán Liam, hogy van még szufla a csapatban, ha ők hárman összefognak. Bár a kritikusok közepesnek ítélték a visszatérést, a banda mégis rendre teltházzal találta szembe magát bárhova is ment (nálunk éppen a Sziget fesztiválon) és az angol toplistákon is szép eredményeket értek el előbb az Omen-nel, később pedig a Warriors Dance-el. Helye van a listán, nem kérdés.

 


4.) Little Boots - Hands

Aki nem követte az évben a zenei eseményeket, azis összefuthatott Little Boots nevével, ha más nem mikor épp La Roux-hoz hasonlították. Amit az elején a szaksajtó gerjesztett azt aztán hamar ő is megunta és felhagytak azzal, hogy a hirtelen nagyon menővé váló lány electropop előadókat egymáshoz hasonlítgassák. A vörösnek viszont nem elég kitartó a lemeze, és a második felére kifullad, nem úgy mint a negyedik helyezetté. Kritika itt.

 

3.) Kap Bambino - Blacklist

Nem volt az évben új CC lemez, volt helyette viszont a francia testvér Kap Bambino második nagylemeze, ami jobb, dallamosabb, és profibb mint az előző. Egy igazi must buy annak akinek a Nirvana után Partyshank jön az iPodján. Kritika itt.

 

2.) Sub Focus - Sub Focus

  Nick Douwma bebizonyította, hogy igenis van hova tágítani a dnb világát, vitt bele egy kis electrot, egy kis fidgetet, néhol house. A srác nem csak, hogy kiemelkedő tehetség dnb szcénában, hanem az egész elektronikus zenei világban megállja a helyét, ráadásul még rádió képes is. Genius.

 

1.) The xx - xx

A Londoni banda hipersebességgel lett sokak kedvence, beleértve a kritikusokat is akik mint tudjuk nem mindig állnak be a hype mögé. Ez a lemez tökéletes az elejétől a végéig, egyszerűen kikapcsolhatatlan, a lassúsága ellenére nem lassú, és a szomorúsága ellenére nem szomorú. Ez a lemez 2009 maga, ha a jó oldalát nézzük.

 

 

Top 10 track

 

10. La Roux - In For The Kill (Skream remix)

Ki gondolta volna, hogy 2009-ben így beüt a dubstep? Én nem. Mikor 2007-ben megismertem a stílust pont Skream által, még hüledeztem azon, hogy milyen kevesen ismerik, most már persze rádiók is csapatják rendesen (nem a magyar), és ha erről tehet valaki, vagy inkább valami, akkor az ez a szám. Nem volt olyan party ahol hajnalba nem tették volna be, csak, hogy mindenki kábultan üvöltözzön, hogy uuuu-uuuuuu.

 

9. Heartsrevolution - Dance Till Dawn

A New Yorki electro duo utolsó single-je, egyszerre drogos party szám, és nyugis elszállás, nem lehet eldönteni melyik és ez benne a csodálatos.

  

8. Two Door Cinema Club - I Can Talk

Hogy létezik az, hogy ezek a srácok még nem világhírűek? Hisz nem írnak mást csak slágert, egymás után mint valami kibaszott gyár. Na majd ha februárban kijön a debut lemez. Tessék rájuk figyelni, nagyot fog robbani ha más nem akkor underground.

  

7. Muse - United States Of Eurasia

Bár az új Muse lemez épp, hogy lecsúszott a legjobb album listáról, de nem szabad szó nélkül elmenni mellette, hisz legalább olyan epic mint ez a szám.

 

6. MSTRKRFT – Heartbreaker (Feat. John Legend)

Rádióbarát electro at the best. Az ember becsukja a szemét és máris nyár van. Nem mellesleg a MSTRKRFT legnagyobb dobása a Bounce óta.

 

5. Phoenix - 1901

A Phoenix nagy áttörése is az évben volt, az 1901 majd utána a Lisztomania, igazi nyári slágerek, mert annak az írásához aztán nagyon értenek. Talán itt az ideje, hogy hozzánk is ellátogassanak.

 

4. Dizzee Rascal & Armand Van Helden - Bonkers

Sokan szomorúan vették tudomásul, hogy Dizzee 2009-ben kicsit eltávolodott a grimetól és elektronikus fordulatot vett, lettek viszont új fanok, pláne mivel ezt a számot nem lehetett az évben kikerülni. Egyszerűen mindenhol ez szólt és szól még most is. Joggal tesszük hozzá! BONKERS!

  

3. Kid Cudi vs. Crookers - Day 'n' Night

Nem igazán tudok felidézni a Day 'n' Night előtti electro house számot ami ennyire ott lett volna mindenütt. Giga sláger volt, mind Kid Cudit, mind a Crookerst oda tette a köztudatba. Ma már persze kicsit unalmas annyira túl lett játszva. De ettől még dobogós. És nem feledni ám: 2010-ben Crookers debut lemez!

 

 

2. The Bloody Beetroots feat. Steve Aoki - Warp 1.9

Ha a stílusnak himnusz kellett hát itt van, a Bloody Beetroots és Steve Aoki megcsinálta. Brutális koncertek, együtt üvöltözés, világhírnév, a Beetrootsnak minden bejött az évben. Nem igazán lehet erről mit írni, aki számít az ismeri. Reméljük feltűnik a duo jövő évben esetleg valamilyen formában valahol, ha így lesz mi ott leszünk. WHOOP WHOOP!

 

 

1. La Roux - Bulletproof

Mikor a szám első demoját meghallottam, azonnal tudtam, hogy ez egy übersláger, ami nálam folyamatosan ment megunhatatlanul. Amit nem tudtam, hogy ezt a világ is így fogja gondolni, úgyhogy bátran mondhatom ez 2009 betétdala, és személyes véleményem, hogy a legjobb szám is az évből. Ami irónikus egy olyan dalnál ami tiszta 80-as évek.

 

 

Top Filmek


Itt nem tudtam és nem is akartam sorrendet állítani. 3 film emelkedett nálam ki ebben az évben magasan. Mégpedig: 

(500) Days Of Summer

Rég láttam, ilyen ötletes, ügyesen megírt "szerelmes" történetet. Nagyszerűek a színészek és van az egésznek egy mai hangulata, mégha a script szerint akármikor is játszódhatna. Ez a modern generáció Love Story-ja.

  

 
Drag Me To Hell
 
Mikor először láttam a trailert, elszomorodtam, mert Sam Raimitől többet vártam. Azt gondoltam, ez az ember a sok Pókember készítés közt elpuhult és már el is felejtette mit várnak a rajongói. Hogy én mekkorát tévedtem! A moziban majd összefostam magam bizonyos részeken, negyede a nézőközönségnek kivonult felháborodva (igen nálam ez jó pont!) és még poénokban sem szűkölködött a film. Igazi modern klasszikus született.
 
 

An Education

Egy fiatal lány akinek egyetlen célja bekerülni az Oxfordi egyetemre, megismeri az élet izgalmasabbik felét, egy férfival. És itt a férfit szó szerint kell érteni. Ezt a filmet nagyon vártam, és nem okozott csalódást. Egyszerűen elragadó. A 500 Days Of Summer mellett ez sem üres fejű nyáladzás, hanem valóságos szerelmi történet, amiben bizony fájdalom is van. És még Tarantino év végi listáján is ott volt meglepetésemre, kell ennél több?


Szólj hozzá!

Címkék: zene vélemény video film 2009 top

A bejegyzés trackback címe:

https://majsz.blog.hu/api/trackback/id/tr681633861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása