ezt hallgatjuk mostanság

Utolsó kommentek

DOWNLOAD 7

Tagek

még több...

Közösség

lényegünk

alcohol, drugs, overdrive, noise, neon lights, party people, fashion, revolution... Can you feel it?

"Amíg van aki élvezi amit csinálunk, addig a helyes úton vagyunk" - Buzzlight Kristóf interjú

2010.01.14. 14:00 :: majsz

Aki járja a pesti éjszakákat, már biztos találkozott a RobotRock nevével. A bulisorozatot 2008-ban, négy középiskolai barát : Hausz Gergely (Geri), Bernard Péter (Pedro), Lotfi Árzsáng (R'Jean) és Géczi Kristóf (Buzzlight) alapította. A srácok alapvetően electro-tól kezdve dubstep-ig mindent játszanak, ami szétszedi a falakat.

A négyes fogatból Buzzlight Kristóffal beszélgettünk a hazai és külföldi helyzetről, valamint arról, hogy a Justice láz már kifulladt.

 

Kezdésként meséld el, hogy te mikor és hogyan kerültél bele az egész electro világba?

Az egész az indietronic-os dolgokkal kezdődött kb. 3,5-4 éve. Aztán, ahogy elindult a RobotRock mint ötlet, úgy merültem bele, tehát nagyjából 2,5 éve.


De Indietronic-ot egyáltalán nem játszotok, inkább főleg electro-t. Nem működne élőben?

Én az egész dj dolgot indie számok remixeivel kezdtem. Elég lightos számokról beszélünk, aztán szépen lassan eljutottam oda, ahol most tartok, a kőkemény bassline vonalig. A RobotRock stílusa is ez lett: electro, fidget és mostanság a dubstep.


Jársz dubstep bulikba amúgy?

Igen, igen. Egyelőre csak egy igazi dubstep buli létezik, ez a dubphase, de nem árulok el azzal nagy titkot, hogy RobotRock Dubstep Special néven hamarosan mi is külön estéket szentelünk ennek a stílusnak.


Mit gondolsz ki az akire érdemes most odafigyelni hazai téren?

Nekem a kedvenc hazai producerem egyértelműen a Stereo Killaz, a feltörekvő emberek közül pedig MyNickNameIsArtimus. Vannak jó ötletei.


Magyarország mindig annyira le van maradva, de mintha erre az electro vonalra igen hamar ráültünk volna.

Igen, talán ez a dolog egészen idejében ért ide. Igazából ez az egész az internetnek, azon belül is a blogoknak köszönhető, most már nincs miért leszakadni, ugyanakkor tudod meg az új infót amikor bármelyik "nyugati". Nincsenek határok, és ez egy jó dolog.


Mégis kap olyan kritikát a szcéna - főleg itt a nagyobb Kollektivára gondolok -, hogy megváltozott, más emberek kezdenek el járni a bulikra és nem feltétlenül a zenéért. Egyszer például a Cool Tv igen "okos" műsorvezetőjét láttam egy ilyen partyn. Mit gondolsz, a populárissá válás segítetette a bulikat?

Szerintem megkell találni az egészséges egyensúlyt a mainstream és az underground között. Az electro zene most elég felkapott, a fél ország David Guetta-ra bulizik ami egy kőkemény electro-house szám igazából. A körítés az ami megmutatja, hogy miről is van akkor szó.


Na de akkor letértünk a "helyes" útról vagy nem, ha fogalmazhatok így?

Szerintem ez nem helytelen út, számunkra a lényeg az, hogy élvezzék amit csinálunk, és amíg van aki élvezi, addig a helyes úton vagyunk. Magán véleményem szerint mi megtaláltuk.


Merre halad külföldön ez az egész ha csak a zenét nézzük, melyek azok az előadók akiknek a hangzása szerinted meghatározó lesz az elkövetkezendő évben?

Jövő témában sosem voltam túl jó. Szerintem ez a dolog is egyszer el fog tűnni. Ezek a zenei stílusok mind aktuális trendek, melyek pár évnyi virágzás után visszatérnek az underground világba mint pl. a drum and bass. Pár éve mindenki arra pörgött, most mindenki electrora ugrál. De ez teljesen normális.


De például Angliában a drum and bass még mindig ott van a középpontban, lásd Sub Focus.

Anglia egy speciális helyzet, ott az underground stílusoknak olyan kultúrája van mint sehol máshol a világon. Ott az underground gyakorlatilag nem is underground. De már most megfigyelhető a leépülés. Ott van pl. a Justice, akik az electro hullám egyik legnagyobb győztesei voltak, jelenleg mégis sehol sincsenek.


De készítik az új albumukat.

Ezt nem úgy értettem, hogy szószerint eltűnnek, hanem úgy, hogy senki nem beszél róluk. Ez a "láz" kifulladt. De mégegyszer mondom: jövő kérdésben nem vagyok jó.


Tehát szerinted a Justice-ból nem lesz olyan modern klasszikus mint a Daft Punk-ból lett?

Nem! (nevet)


Visszatérve a RobotRockra: tervezitek a jövőben külföldi előadó meghívását a bulijaitokra?

Persze, nem akarunk mindent elsütni idén. A szezonzáró bulinkra tervezünk valakit, reméljük összejön, a kiléte legyen még titok, de sajnos Magyarországon csak az igazán nagy nevekre van igény.


Érdekes hogy említed ezt, mert előfordult már, hogy valaki Kollektiva Klubra teltházat produkált, mikor a hajón lépett fel, akkor csak lézengtek az emberek.

Pontosan erről beszélek...


Maradjunk akkor a jelennél, ki most favorit nálad akit nem lehet nem betenni egy bulin?

Ac Slater és Jack Beats.


Pár válasszal ezelőtt azt mondtad ez is csak egy múló divatirányzat, akkor tehát nem nevezhetjük szubkultúrának? Hisz van némi ruházkodási kapcsolat a zenével, de azon kívül semmi, csak pia, drogok és rock and roll?

Szerintem ebben a dologban az a legjobb, hogy nagyon sok ember tudja élvezni, gyakorlatilag bárki, aki valamennyire is nyitott az elektronikus zenére.


Daft Punk vagy Benga?

Most nagyon Benga.


Örök dilemmánk a végére: Star Wars vs. Gyűrűk Ura.

Nagyon Star Wars. Fuck fantasy! (nevet)


Robotrock myspace / facebook / blog


Szólj hozzá!

Címkék: interjú electro hun

A bejegyzés trackback címe:

https://majsz.blog.hu/api/trackback/id/tr851671086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása