ezt hallgatjuk mostanság

Utolsó kommentek

DOWNLOAD 7

Tagek

még több...

Közösség

lényegünk

alcohol, drugs, overdrive, noise, neon lights, party people, fashion, revolution... Can you feel it?

"I'm Cook!!" - Skins 4. évad

2010.03.19. 04:45 :: majsz

"Szóval...mihez kezdünk most?" - talán van aki még emlékszik, hogy a Skins 3. évada ezzel a mondattal zárult, miközben főszereplőink fele egy csónakon ültek csöndbe. 3 srác mind a velük utazó lányt akarja, és az évad végére úgy tűnt a lány választott, a fiút, akibe megtalálta a szerelmet.
De azóta eltelt még egy év és kicsit csalódott vagyok. És nem azért vagyok csalódott, mert ez az évad nem úgy alakult ahogy én vártam. Hanem mert úgy érzem, hogy a készítők kezdik félvállról venni a dolgokat és elkényelmesedtek. Hogy mire értem ezt? Kifejtem.

A negyedik évad, olyan volt mintha egy közepesen tehetséges író, és egy közepesen tehetséges rendező megkapta volna, ezt a nagyszerű formulát és ki lett volna adva utasításba, hogy: "akkor ezt tessék kopizni de gyorsan!". 8 rész volt össz-vissz ami a minőség rovására ment. Azt éreztem, hogy olyan lényeges elemei a történetnek mint Effy megőrülése nemhogy előzmény nélkül jelentek meg, de még csak rendesen ki se lettek fejtve. Más, lényegtelenebbnek ható témák mint a Naomily kapcsolat borzalmasan eröltetett drámái pedig túl sok figyelmet kaptak (bár szerencsére az utolsó részben választ kapunk Naomi viselkedésére). Úgy éreztem, hogy a készítők bajban vannak és nincs igazán profi, és ügyes írás a részek mögött, csak béna ötletelés, jobbik esetben önismétlés. Ha pedig ez volt eleve a koncepció, az még nagyobb baj. Az ilyen trehányság nem volt eddig jellemző a sorozatra.
A csalódottságom másik két oka a zene és bizonyos karakterek unalmassága / felszínessége. Az előbbi sajnos nem hozta a színvonalat, alig volt valami említésre méltó, míg az előző évadokban érződött, hogy néha igazi rejtett gyémántokat találtak a készítők. Itt minden második szám, valami ismeretlen és szürke akusztikus track volt. Ami a karaktereket illeti, akivel igazán történt valami, az Cook, Effy, Katie. Mindhárman átestek változásokon, a többiek csak lebegtek a levegőbe, vagy egyenesen visszafejlődtek mint Pandora aki az eddig megismert bolondságából semmit sem mutatott, vagy nagyon keveset. Ha ennek a három embernek megnézzük a részeit akkor gyakorlatilag láttuk az évad gerincét, semmiről nem maradunk le egy kis szerelmi rinyán kívül.

De, hogy ne csak szidjam az évadot, voltak üditő változások, például bizonyos helyeken az életszerűség (ami ritka ennél a sorozatnál). Lett következménye Cook dolgainak,  láttuk JJ-t a gyerekkel a kezébe az utolsó részbe, ezzel is érzékeltetve, hogy a gyerek nem csak egy poén volt amit el lehet egyszer sütni a komikus hatás érdekében. Valamint többeket kicsaptak az iskolából, és Chrissel ellentétbe ők dolgozni kezdtek utána.
És bár én egy teljesen drámai évadot vártam (ala 2. évad), de ez még is csak mix volt, szóval a humort is értékelem.

Összeségében, ez volt számomra a legrosszabb évad eddig, és ha egy szóval kéne jellemeznem azt mondanám, hogy olcsó volt. Aki pedig nem érti, mire gondolok, nézze meg a Cook-os részt, és hasonlítsa össze a többivel. Nem véletlen, hogy a címben lévő mondattal zárult ugyanis ennek a csapatnak a története.

 

6/10
 


2 komment

Címkék: kritika sorozat angol skins

A bejegyzés trackback címe:

https://majsz.blog.hu/api/trackback/id/tr151851393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.03.22. 10:23:44

Egyetértek, de nálam nem volt 6 pont sajnos, főleg az írásképtelenség miatt..

Naomily témánál nem érezted úgy, hogy szembeköpik magukat az írók?

Mármint emlékszem milyen fejet vágott anno Naomi, mikor Emily kitálalt előtte: csodálkozott.

Aztán most meg azt mondja, h ezer éve szerelmes bele. Ehh.

majsz 2010.03.22. 20:33:04

@i: azt éreztem, hogy feleslegesen erőltetik a két karakter drámáját csak azért mert ők voltak a rajongók kedvencei a harmadik évadból. (legalábbis kommentekből én ezt szűrtem le)
süti beállítások módosítása